Ana Sayfa Vergi Alınan TL avansı USD olarak iade edilebilir mi?

    Alınan TL avansı USD olarak iade edilebilir mi?

    148
    0

    Bir mükellefim TL olarak aldığı avansı USD olarak geri ödemek istiyor bu şekilde işlem yapabilir mi?

    Böyle bir işlem olmaz.

    Belirttiğiniz işlem için özel bir durum varsa ve yasal dayanağı varsa uygundur. Ancak bir gerekçe olmadan ve dövizle ödeme ve tahsilat kısıtlaması varken, bundan istisna edilen kişi ve işlemler mevcut değilse TL olarak alınan avansın USD olarak geri ödenmesi yasla olarak mümkün değildir.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖnceden süresinde verilen KDV beyannamesinde düzeltme yapılması ve ödenen vergi çıkması halinde düzeltme nasıl verilecek?
    Sonraki İçerikYurt dışındaki bir şirketten alınan tasarım hizmeti için stopaj ve KDV ödeyecek miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz