Ana Sayfa Çalışma Hayatı Akaryakıta AB Düzenlemesi!

    Akaryakıta AB Düzenlemesi!

    1454
    0

    1 Ocak 2018‘den itibaren Türkiye’de satılan akaryakıta Avrupa Birliği standartlarına uyum şartı getiriliyor.

    Çevre ve insan sağlığına yönelik etkilerini sınırlamaya ilişkin esasları belirleyen yönetmeliğe göre motorlu taşıtlarda kullanılan benzin ve motorin türlerinin, benzin ve motorin ithalatı, temini ve sunumunda EN 228 ve EN 590 standardı kapsamında EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından belirlenen teknik özellikler esas alınacak.

    Akaryakıtın, yayınlanan Yönetmelik ve EPDK tarafından yürürlüğe konulan ilgili teknik düzenlemelere uygun olup olmadığı konusunda piyasa gözetimi ve denetimi, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu hükümleri gereğince EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından gerçekleştirilecek.

    Kaynak: Resmi Gazete (01.04.2017 – 30025)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik4/C (Emekli Sandığı ) Çalışanı, 4/A (SSK) ve 4/B (Bağ-Kur)’a Tabi Hizmetlerini Emekli Sandığı İle Birleştirirse Emekli İkramiyesi Alabilir mi?
    Sonraki İçerik2017 – Martta Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Aylık %1,04 Arttı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz