Ana Sayfa Şirketler ABD’nin En Büyük Cirosuna Sahip 10 Şirketinin, 2015 Yılı Toplam Cirosunu Biliyor...

ABD’nin En Büyük Cirosuna Sahip 10 Şirketinin, 2015 Yılı Toplam Cirosunu Biliyor musunuz?

1561
0

Amerika Birleşik Devletlerinin 2015 yılı ciro büyüklüğüne göre ilk 10 şirketinin toplam cirosu tam 2.109.406.000.000 USD (2 TRİLYON, 109 MİLYAR USD) Yani Türkiye’nin yıllık GSYH’sının yaklaşık 3 katı.

İlk sırada ABD’nin ve dünyanın perakende devi Wal-Mart,

walmart-logo-1İkinci sırada petrol devi Exxon Mobil,

logo_exxonmobilüçüncü sırada ise teknoloji şirketi Apple vardır.

apple_logo_black-svgİsmi dünyada diğerleri kadar yaygın olarak bilinmeyen Berkshire Hathaway ise Merkezi Omaha, Nebraskada bulunan dünya’nın en büyük 2. holding şirketidir.

Kurucusu 2008 yılında dünyanın en zengini olan milyarder Warren Buffett‘tir. Ayrıca yönetimde 2013’te en zengin 1. insan olan Bill Gates de bulunmaktadır.

5’nci sıradaki McKesson şirketi toptan ve perakende olarak ilaç, medikal ürünler, sağlık alanında bilgi teknolojileri ve kişisel bakım ürünleri satışı yapan bir eczacılık firmasıdır. fortuneilkon

Kaynak: Fortune 500 USA, wikipedia

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikGezici Olarak Milli Piyango Bileti Satanlar Esnaf Muaflığından Yararlanabilir Mi?
Sonraki İçerikDünyanın En Büyük 500 Şirketinin Kaç Çalışanı Var?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz