Ana Sayfa Duyurular 7440 Sayılı Kanun Kapsamına giren kamu borçlarındaki yapılandırma ve ödeme süresi 1...

7440 Sayılı Kanun Kapsamına giren kamu borçlarındaki yapılandırma ve ödeme süresi 1 ay uzatılıyor

Kamu borçlarına ilişkin başvuru süreleri Mayıs ayından Haziran ayına, Ödeme süresi de Haziran ayından Temmuz ayına uzatılıyor.

490
0

7440 Sayılı Kanun ile Devlete ait birçok başlık altındaki borçlar yapılandırma sürecine dahil edildi.

Başvuru süresini ve ilk ödeme taksitini uzatma yetkisi, Cumhurbaşkanı’na bir ay olarak verilmişti.

Kanuna başvuru süresinin 2023 Haziran sonuna kadar uzatılması için bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Bu yönde bir düzenleme yapılırsa ödeme süresi de 2023 Temmuz sonuna kadar uzatılacak.

Bugüne kadar yaklaşık 3 milyon 279 bin mükellefin, 180 milyar Türk Lirası tutarındaki borcunu yapılandırdığı belirtiliyor.

ÖDEME SEÇENEKLERİ

Yapılandırılan borçlar, yasaya göre peşin veya taksitler halinde ödenebilir.

Peşin ödeme durumunda, yapılandırılan borcun gecikme faizi ve cezasının yüzde 90’ı kadarı silinebilir.

HANGİ BORÇLAR KAPSAMDA?

Yeni yasa, vergi, prim, trafik cezaları, askerlik borçları, nüfus kaydı, köprü ve otoyol geçiş ihlalleri, daha önce yapılandırmaya dahil edilmemiş adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarını da kapsamaktadır.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları ve odaların/borsaların/birliklerin aidat borçları da yapılandırmaya dahil edilebilir.


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBordrolu (bağımlı) çalışan meslek mensubu başka bir firmada genel müdür olarak çalışabilir mi?
Sonraki İçerikİşyeri kapanış bildirimini yapmamanın cezası nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz