Ana Sayfa Vergi 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunundan Faydalanılan Alacaklar İçin Ödeme Süresi Ne Zamandır?

    7020 Sayılı Yapılandırma Kanunundan Faydalanılan Alacaklar İçin Ödeme Süresi Ne Zamandır?

    1411
    0

    1- 7020 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNUNDAN FAYDALANILAN ALACAKLAR İÇİN ÖDEME SÜRESİ NE ZAMANDIR?
    7020 sayılı Kanunun 3’üncü maddesinin birinci fıkrasında “(1) Bu Kanunun ilgili maddelerindeki başvuru ve ödeme süresine ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla bu Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların;
    1.1- 30.06.2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunmaları,
    1.2- Gümrük ve Ticaret Bakanlığına, Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ilk taksitini 31.07.2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil), Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ilk taksitini 31.08.2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihleri takip eden ikişer aylık dönemler hâlinde azami 18 eşit taksitte ödemeleri,
    şarttır.” hükmü yer almaktadır.

    Bu hüküm çerçevesinde; Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerine borçlu olanların Kanunun 2’nci maddesi hükmünden yararlanmak istemeleri hâlinde, 30 Haziran 2017 tarihine (bu tarih dâhil) kadar borçlu bulundukları tahsil dairelerine başvurmaları gerekmektedir.

    2- YAPILANDIRMA KANUNUNDAN FAYDALANILAN BORÇLARIN ÖDEME SÜRESİ NE ZAMANDIR?
    7020 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi içerisinde tamamen ya da ikişer aylık dönemler hâlinde azami 18 eşit taksitte ödenmesi mümkün olup ilk taksit ödeme süresi 31 Temmuz 2017 tarihi mesai saati bitiminde sona ermektedir.

    Kanunun 3’üncü maddesi hükmü ile azami taksit süresi 18 eşit taksit olarak belirlenmiş olmakla birlikte 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunmaktadır.

    3- YAPILANDIRMA KANUNUNA GÖRE ÖDENECEK TAKSİTLERİN SON ÖDEME RESMİ TATİLE RASTLAMASI HALİNDE ÖDEME NE ZAMAN YAPILIR?
    7020 sayılı Yapılandırma Kanununa göre ödenecek taksitlerin ödeme süresinin son gününün resmi tatile rastlaması hâlinde süre, tatili izleyen ilk iş günü mesai saati sonuna kadar uzayacaktır.

    Kaynak: Resmi Gazete (03.06.2017 – 30085)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYargı Kararına Göre Kesinleştiği Halde Ödenmemiş Alacaklar 7020 Sayılı Kanundan Faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerik2017 Yılı Mayıs Ayında En Fazla İhracat Hammadde Grubundan Yapıldı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz