Ana Sayfa Vergi 2023 Yılında Elde Edilen Eurobond Faiz Gelirinin Beyanı

    2023 Yılında Elde Edilen Eurobond Faiz Gelirinin Beyanı

    1
    0

    1/1/2006 Tarihinden Önce TL Cinsinden İhraç Edilen Devlet Tahvili Faiz Geliri ile Döviz Cinsinden İhraç Edilen Devlet Tahvili (Eurobond) Faiz Gelirinin Beyanı

    Örnek: Mükellef (D), 2023 takvim yılında 1/1/2006 tarihinden önce ihraç edilmiş olan Devlet tahvilinden 900.000 TL tutarında faiz geliri elde etmiştir. Ayrıca, Mükellef (D)’nin aynı dönemde elde edilmiş 640.000 TL döviz cinsinden ihraç edilen Devlet tahvili (Eurobond) faiz geliri bulunmaktadır.

    İndirim oranının birden büyük olması nedeniyle Mükellef (D) tarafından 1/1/2006 tarihinden önce TL cinsinden ihraç edilmiş olan Devlet tahvilinden 2023 takvim yılında elde edilen faiz geliri beyan edilmeyecektir.

    Devlet tahvili faizi (Eurobond) 640.000 TL

    Beyan edilecek gelir tutarı 640.000 TL

    Hesaplanan gelir vergisi 180.400 TL

    Ödenmesi gereken gelir vergisi 180.400 TL

    Ödenmesi gereken damga vergisi 467,20 TL

     


    Kaynak: GİB Rehber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAsgari Ücretli Olarak Çalışanlarda Gelir Vergisi İstisnası

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz