Ana Sayfa SGK 2023/Şubat Ayı MUHSGK’nın “Sigorta Bildirimleri” Kısmının Son Verilme Süresi 31.03.2023 Tarihine Uzatıldı

    2023/Şubat Ayı MUHSGK’nın “Sigorta Bildirimleri” Kısmının Son Verilme Süresi 31.03.2023 Tarihine Uzatıldı

    258
    0

    2023yılı Şubat ayı Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin “Sigorta Bildirimleri” kısmının son verilme süresi 31/03/2023Cuma günü saat 23:59’a kadar uzatılmıştır.

    023/ŞUBATAYI MUHSGK’ NIN SİGORTA BİLDİRİMLERİ KISMININ VERİLMESÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK

    Sosyal Güvenlik Kurumunca yayımlanan 27/03/2023tarihli duyuruya göre;

    1) İşverenlerin bildirimlerini süresinde yapabilmeleri için Türkiye genelinde 2023yılı Şubat ayı Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin “Sigorta Bildirimleri” ne ilişkin kısmının son verilme süresi 31 Mart 2023Cuma günü saat 23:59’akadar verilmesi halinde süresinde verilmiş sayılacaktır.

    2) e-Bildirge sistemi üzerinden gönderilecek olan Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinin son verilme tarihinde bir değişiklik olmayıp en geç 27/03/2023tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir.

    3) 2023/Şubat ayı tahakkuklarının son ödeme tarihinde herhangi bir değişiklik olmayıp, söz konusu prim tahakkuklarına ilişkin ödemelerin 31 Mart2023tarihisonunakadar yapılması gerekmektedir.

    Saygılarımızla..


    Kaynak: TÜRMOB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikT.C. Merkez Bankası Tarafından İstenen “Özet Döviz Pozisyon Raporu’nun Verilmesi Mümkün Değildir
    Sonraki İçerikVUK/152 “Muhtasar ve Prim Hizmet, Konaklama Vergisi, Damga Vergisi ve Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin Verilme ve Ödeme Sürelerinin Uzatılması”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz