Ana Sayfa TTK 2022 Aralık ayında kapanan A.Ş.’nin yönetim kurulu karar defterinin kapanış tasdiki yapılmalı...

    2022 Aralık ayında kapanan A.Ş.’nin yönetim kurulu karar defterinin kapanış tasdiki yapılmalı mıdır?

    269
    0

    Aralık ayında kapanan bir A.Ş.’nin Yönetim Kurulu defterinin kapanışı yapılmalı mı?

    Anonim şirketlerin yönetim kurulu karar defterlerinin izleyen yılın ocak ayının sonuna kadar noterden kapanış tasdikinin yapılması gerekmektedir.

    Limited şirketlerin aktif olarak kullandıkları müdürler kurulu kararı defteri varsa bunların da yine izleyen yılın ocak ayının sonuna kadar noterden kapanış tasdikinin yapılması gerekmektedir. Ltd.Şti. müdürler kurulu karar defterinin kullanılması zorunlu değildir. İsteyen şirketler ilk kuruluşta ticaret sicil memurlukları tarafından tasdik edilen müdürler kurulu karar defterlerini izleyen yılın ocak ayında kapanışını yaptıktan sonra kullanmayabilir. Bu tarihten sonra müdürler kurulu kararları şirketin genel kurul toplantı ve müzakere defterine alınabilir. Yani tek defter kullanılabilir. Ltd. ve A.Ş.’lerde genel kurul toplantı ve müzakere defterinin kapanış tasdikinin yapılmasına gerek yoktur. Kuruluş sonrasında belli bir süre/yıl kullanılmış ltd.şti. müdürler kurulu karar defterleri de yukarıda belirtildiği şekilde izleyen yıl ocak ayı içinde kapanış tasdiki yapılıp artık kullanılmayabilir.



    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhracat bedelinin bozdurulmasına ilişkin muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?
    Sonraki İçerikSMMM Ltd. Şti.’nin adres değişikliği ile ilgili yapılması gereken işlemler nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz