Ana Sayfa Vergi 2. Dereceden sit alanı ve kültür varlıkları koruma alanı bölgelerdeki binada yapılan...

    2. Dereceden sit alanı ve kültür varlıkları koruma alanı bölgelerdeki binada yapılan tadilat ve restorasyon faaliyetleri için faturalarda KDV istisnası var mı?

    89
    0

    2.dereceden sit alanı ve kültür varlıkları koruma alanı bölgelerde veya bu kapsamda olan kişiye özel mülkiyetlerde binada yapılan tadilat ve restorasyon faaliyetleri için faturalarda KDV istisnası var mı?

    KDVK 17/2-d maddesi aşağıdadır. Maddedeki şartlar var ise istisna uygulanır.

    d) 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamındaki tescilli taşınmaz kültür varlıklarının rölöve, restorasyon ve restitüsyon projelerine münhasır olmak üzere, bu projelendirmelerden yararlananlara verilen mimarlık hizmetleri ile projelerin uygulanması kapsamında yapılacak teslimler.

    İstisna kapsamına girecek mal ve hizmetler ile bunların asgarî standartları ve bu bendin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığınca belirlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHazır Paket Pasta Ve Tatlı Satışı Yapan İşletmelerde KDV Oranı Kaçtır?
    Sonraki İçerik%5’lik Vergi İndirimi İle Verilen Kurumlar Vergisi Beyannamesinin Ödemesi Gecikirse İndirim Hakkı Kaybolur Mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz