Ana Sayfa Vergi SGK ve Vergi Taksitlendirmelerinin Ödeme Süreleri Uzatıldı!!!

    SGK ve Vergi Taksitlendirmelerinin Ödeme Süreleri Uzatıldı!!!

    1558
    0

    – Vergi ve SGK taksitlendirmeleri iptal olanlara yeni imkân.
    Maliye Bakanı Ağbal, Vergi ve SGK Prim Ödemelerini yapılandırma fırsatını kaçıranların, ödemelerini 2017 – Mayıs ayı sonuna kadar yapabileceğini; düzenli ödeyenlerin gelecek taksitlerinin ise faizsiz uzatıldığını açıkladı.

    – 2017 – Mayıs sonuna kadar süre uzatıldı.
    2016 yılı Kasım ve Aralık aylarında ödenecek tutarları farklı nedenlerle ödeyemeyenlerin, sürelerin uzatılması için yoğun talepte bulunduklarını belirten Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamında 2016 yılı Kasım ve Aralık aylarında Vergi ve SGK Prim Ödemelerini yapamayan ve haklarını kaybeden vatandaşların ödemelerini 2017 – Mayıs ayı sonuna kadar yapabileceklerini belirtti.

    – Taksitleri zamanında ödeyenlere de faiz indirimi getirildi.
    Taksitlerini düzenli ödeyen vatandaşlarımızın da;
    Vergi bakımından 2017 yılı Ocak ve Mart ayında,
    Sigorta primleri bakımından ise 2017 yılı Şubat ve Nisan aylarında ödeyecekleri taksitler dahil olmak üzere tüm taksitlerin ödeme sürelerini faizsiz olarak uzatıldı.
    – Sonraki yeniden yapılandırmanın tüm taksitlerini 4’er ay uzatıldı.

    – Taksitler 4’er ay uzatıldı.
    Yani 2017 – Ocak ayında yapılması gereken ödemeler 2017 – Mayıs ayında,
    2017 – Şubat ayında yapılması gerekenler 2017 – Haziranda ve izleyen her taksit bu şekilde 4 ay ötelenerek ödenebilecek.

    – Peşin ödeme seçeneği için de ek süre verildi.
    Kanundan yararlanmak için peşin ödeme tercihinde bulunanlardan ödemelerini yapamayanların dilemeleri halinde 2017 – Mayıs sonuna kadar peşin ödeme indiriminden yararlanarak ödemelerini yapabileceklerdir.

    – Peşin seçeneği tercih edenlere taksitli ödemeye geçme imkânı sağlandı.
    Peşin ödemeye imkânı elvermeyenlerin taksitli ödemeye geçebileceğini anlatan Bakan Ağbal, daha önce peşin ödemelerini 2016 – Aralık ayında gecikme zammı ile yapan vatandaşlara da peşin ödeme indirimi uygulanacağını ve fazla ödedikleri tutarı iade edileceğini belirtti.

    Tarih: 23 Ocak 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİstatistik: 2000-2015 Arası Türkiye’de Nüfus Artışı…
    Sonraki İçerikİşverenlerin 2016 Aralık Ayına Ait Aylık Prim Ve Hizmet Belgelerini Verme Süresi Uzatıldı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz