Ana Sayfa Vergi Mirasçılar Hisseleri Oranında Vergi Borçlarından Sorumludur!

    Mirasçılar Hisseleri Oranında Vergi Borçlarından Sorumludur!

    2064
    0

    213 Sayılı Vergi Usul kanununun Mirasçıların sorumluluğu başlıklı 12’nci maddesi hükmü gereği;

    Ölüm halinde mükelleflerin ödevleri, mirası reddetmemiş kanuni ve mansup* mirasçılarına geçer. Ancak, mirasçılardan her biri vefat edenin vergi borçlarından miras hisseleri nispetinde sorumlu olurlar.

    Bu sorumluluk sadece Vergi borçları için değil tüm kamu borçlar ve özel borçları için de geçerlidir.

    Vefat eden kişinin mirasçılarına intikal eden Varlıklar-Alacaklar-Borçlar bütün halinde mirasçılarına geçer, kendilerine intikal eden mirası kabul eden varisler menkul, gayrimenkuller ile diğer hakların yanında borçların sorumluluğunu da üzerlerine almış olurlar.

    Kendilerine intikal eden mirası reddetmek isteyen varisler, ölüm tarihinden sonraki 3 ay içinde reddi miras davası açmak zorundadırlar, aksi halde mirası kabul etmiş sayılırlar, kendisinin varis olduğunu bilmeyenler için süre öğrendiği tarihten itibaren başlar.

    *Mansup: Tayin edilmiş

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikEv Hizmetlerinde Çalışanların Sigorta Primleri Ne Kadardır?
    Sonraki İçerikBaşka Amaçlarla Alınmış Raporlar Engellilik İndiriminde de Geçerli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz