Ana Sayfa Vergi Kiralanan depolar için vergi dairesine bildirim yapılmalı mıdır?

    Kiralanan depolar için vergi dairesine bildirim yapılmalı mıdır?

    337
    0

    Bir müşterimiz işyerine ek olarak depo kiralamıştır. Bu durumu vergi dairesine bildirip normal muhtasar beyannamemizde kira stopajı olarak gösteriyoruz değil mi? depo olması stopaj durumunu etkiler mi? Bu konuda bilgi alabilir miyiz?

    Kiralanan yer için ödenen Kira bedelinden elbette % 20 GV stopajı yapılacaktır. Kiralanan yerin depo dükkan arsa arazi olması bu dururumu etkimez. Önemli olan kiralama ve kira ödemesidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKapanan işletme son vergide geçmiş yıl zararlarını kullanabilir mi?
    Sonraki İçerik2021 Yılında kapanış yapan ve tüm dönemlerinde ödenencek KDV çıkan mükellefin 7440 KDV matrah artırımı için hangi bildirim verilecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz