Ana Sayfa Vergi Kendi isteği ile e-Deftere geçenler e-Faturaya da geçmek zorunda mıdır?

    Kendi isteği ile e-Deftere geçenler e-Faturaya da geçmek zorunda mıdır?

    ​1 Sıra No’lu Elektronik Defter Genel Tebliğinde yapılan değişiklik ile e-Defter uygulamasının ön koşullarından olan e-Fatura kullanıcısı olma zorunluluğu kaldırılmıştır.

    8
    0

    İsteğe bağlı olarak e-Deftere geçenler zorunlu olarak e-Faturaya da geçmek zorunda mıdır?

    Böyle bir zorunluk yok. e-Arşiv Fatura kullanabilirler.

    1 Sıra No’lu Elektronik Defter Genel Tebliğinde yapılan değişiklik ile e-Defter uygulamasının ön koşullarından olan e-Fatura kullanıcısı olma zorunluluğu kaldırılmıştır. Yani e-Fatura kayıtlı kullanıcısı olmadan e-Defter uygulamasından yararlanılabilir.

    e-Defter uygulamasına zorunluluk getiren tebliğlerdeki şartları taşımıyorsanız. e-Deftere başvuru zorunluluğunuz bulunmamaktadır. İsteğe bağlı olarak e-Faturaya geçmeniz e-Deftere geçme zorunluluğu getirmemektedir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEğitim ve Sağlık Harcamalarının Gelir Vergisi Matrahından İndirilebilme Şartları Nelerdir?
    Sonraki İçerikMaili Müşavirler Tabela Asmak Zorunda Mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz