Ana Sayfa Çalışma Hayatı İstirahat Raporu Bildirimi Nasıl Yapılır?

    İstirahat Raporu Bildirimi Nasıl Yapılır?

    16618
    2

    İş göremezlik ödeneği; herhangi bir işyerinde sigortalı çalışanların;
    – Hastalık,
    – Rahatsızlık,
    – Kaza hallerinde
    verilen iş göremezlik (istirahat) raporları, Sosyal Güvenlik kurumuna  (SGK) e-ödenek uygulaması ile internet ortamında verilmektedir.

    ***İş göremezlik raporu (İstirahat) 3 gün ve üzerinde alınan raporlara SGK ödeme yapmaktadır.

    Sigortalı Çalışan Tarafından İş Göremezlik Raporu (İstirahat) Hakkında Yapması Gereken İşlemler;
    1- Sigortalının sorumluluğu sağlık tesisi tarafından düzenlenmiş istirahat raporunu (yazılı şekilde alınmış ise), en geç işbaşı yaptığı gün işverenine ibraz etmesi gerekmektedir. Rapor işlemleri on-line olarak yapıldığından çalışanın sözlü olarak işyerine bildirim yapması da gerekmektedir.

    İşveren Tarafından İş Göremezlik Rapor Bildirimi
    1- Sigortalı çalışanın sağlık sorunu nedeniyle çalışamama durumu, raporun bitim tarihinde SGK e-ödenek bölümüne kullanıcı bilgileri ile giriş yaparak rapora onay verilmesi gerekmektedir.
    2- İşveren, rapor bitim tarihinden önce raporu onaylayamaz.
    3- İşveren, rapor onayını elektronik ortamda bildirecektir.
    Uygulamada rapor onayı bittiği gün yapılmaktadır. Raporun en geç bildirilme tarihi ise Takip eden ayın aylık prim ve hizmet belgelerinin elektronik ortamda SGK’ ya verilmesi gereken tarihtir.(Örn: SGK aylık prim ve hizmet listesi 2017-Ocak ise, raporun en geç 23 Şubat akşamına kadar verilmesi gerekmektedir.)
    4- Ayrıca raporun işveren tarafından Eksik gün bildirimi ile rapor onay ekran görüntüsünün de eke konularak gönderilmesi gerekmektedir.

    Rapor bitiminde İş göremezlik ödemesi
    Rapor parası (İstirahat parası veya geçici iş göremezlik ödeneği) SGK tarafından ödenir ve her ayın 8 ve 14. Gün Ziraat Bankasına çalışan adına yatırılmaktadır.

    Çalışan kişi istirahat parasını almak için T.C. kimliği/Nüfus cüzdanı ile bankaya bizzat başvurmalıdır.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikDoğum Yardımı
    Sonraki İçerikDikkat! Ba ve Bs Formlarında Köklü Değişiklik Geliyor!

    2 YORUMLAR

    1. Merhaba ben kaza sonucu 30 gün ayakta 4 gün ise yatarak rapor aldım iş verenim rapor aldığımda sgk’ya bildirdi. Fakat raporum 15.08.2023 de başlayıp 17.09.2023 sona erdi ve iş verenim raporum bittiği için sgk’ya tekrar raporum bittiğini bildirmedi. Tekrar bildirmeye gerek yok dedi bu sebepten 20 gün oldu hala rapor ödemesi hesabıma yatmadı siz değerli bilir kişiden bir bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız ne mutlu bana 🙂

      • Merhaba,
        Geçmiş olsun dileklerimizi iletir. Acil şifalar dileriz.
        İş yeri 2023 Ağustos ve Eylül aylarına ait işgöremezlik raporunu (istirahat raporu) İstirahatli olduğunuz süre içinde fiilen çalışmadığınıza dair bildirimi her iki ay için de SGK’ya sistem üzerinden yapması gerekiyor. Bunları yaptıysa iş yerinin yapacağı başka bir bildirim yoktur. Buna rağmen işgöremezlik ödemenizi alamadıysanız SGK’nın ALO 170 destek hattını aramanızı ve durumunuzu sormanızı tavsiye ederiz.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz