Ana Sayfa Muhasebe Hem İSMMMO hem de İTO’ya üye olan SMMM şirketi her iki odaya...

    Hem İSMMMO hem de İTO’ya üye olan SMMM şirketi her iki odaya da aidat ödemek zorunda mıdır?

    SMMM unvanlı ile bağımsız olarak faaliyet gösteren muhasebe meslek mensupları bu faaliyetleri devam ederken ayrıca SMMM faaliyeti gösterecek limited şirket veya anonim şirketin ortağı/pay sahibi olabilirler.

    91
    0

    Tek ortaklı limited şirketimiz bulunmaktadır. Daha önce danışmanlık hizmeti verdiğimiz için İstanbul Ticaret Odasında kaydımız vardı. Fakat 05.09.2023 tarihinde büro tescili yaparak limited şirketi olarak mali müşavirlik hizmetine başladık. İSMMMO’ya üye olduk. Ancak şuan hem İSMMMO hem İTO üyeliğimiz göründüğü için her iki odaya da aidat ödememiz mi gerekiyor? Yoksa bununla ilgili ticaret odasından veya İSMMMO dan bir muafiyetimiz bulunmakta mı?

    Her iki odaya da aidat ödenecek.


    Mali Müşavirler serbest meslek mükellefiyeti devam ederken SMMM Ltd. veya A.Ş.’ye ortak ve imza yetkilisi olabilir mi ile ilgili içerik için TIKLAYINIZ…

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKamu kurumlarından yapılan kiralamalar için stopaj hesaplanır mı?
    Sonraki İçerikYurt dışından alınan hizmetlerde KDV ve Stopaj yükümlülüğü nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz