Ana Sayfa Vergi E DEFTER- Kimler vergi detaysız berat oluşturmak zorundadır?

E DEFTER- Kimler vergi detaysız berat oluşturmak zorundadır?

1051
0

E DEFTER

SORU-CEVAP

SORU: Faktoring şirketi olarak bsmv tabiyiz ve BDDK THP’nı kullanmaktayız.
E-defter vergi detaysız berat oluşturma güncellemesinde belirtilen 191,391,600,601 ve 602 hesap kodlarını kullanmamaktayız. Fakat bazı mal ve hizmet alımları için düzenlediğimiz iade faturalarını kdv’li keserek 380 ödenecek kdv hesabına kaydetmekteyiz.

Bu durumda güncellemede belirtilen 391 hesabın karşılığı BDDK THP’ da 380 hesap olduğundan vergi detaylı/detaysız berat oluşturma konusunda tereddüt yaşamaktayız.
Hangi şekilde berat oluşturmamız gerektiği konusunda görüşlerinizi rica ederiz.

CEVAP: www.edefter.gov.tr adresinde, e-defter yazılımlarına ilişkin olarak 21.07.2017 ve 08.08.2017 tarihlerinde yapılan duyurularda belirtilen güncellemelerin yapılması şarttır. Çünkü ilgili tarihlerde yapılan güncelleme sadece kdv ve satış kalemlerini değil ETTN, yevmiye no vb. ek alanları da ihtiva etmektedir.

Şirketiniz, yeni güncellemelerin olduğu “vergi detaysız” berat oluşturulması gerekmektedir.

____________________________________________________________________

Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikSebzelerin üretim miktarları nedir? kim yiyor bu kadar domatesi?
Sonraki İçerikOrganik Bitkisel Üretime rağbet arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz