Ana Sayfa Vergi E-Defter Kullanmak İçin Uyumlu Yazılım Programı Nedir? Uyumlu Yazılım Programı Kullanmak Zorunlu...

    E-Defter Kullanmak İçin Uyumlu Yazılım Programı Nedir? Uyumlu Yazılım Programı Kullanmak Zorunlu Mudur?

    1794
    0

    1- E-DEFTER KULLANMAK İÇİN UYUMLU YAZILIM PROGRAMI NEDİR?
    E-Defter uygulaması kapsamında kullanıcıların, elektronik defter ve beratlarını oluşturmada kullanacakları ve 1 Sıra No’lu Elektronik Defter Genel Tebliği kapsamında, Gelir İdaresi Başkanlığından onay almış paket yazılımlara uyumlu yazılım denilmektedir.

    2- KİMLER UYUMLULUK ONAYI ALMIŞ PROGRAM KULLANMAK ZORUNDADIR?
    Elektronik defter (E-Defter) oluşturmak, kaydetmek, muhafaza ve ibraz etmek isteyen mükellefler uyumluluk onayı almış bir program kullanmak zorundadır.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYurt Dışı Firmasına Yapılan Gayrimaddi Hak Bedeli Ödemeleri Üzerinden Kurumlar Vergisi Kesintisi Yapılır mı?
    Sonraki İçerikE-Defter Başvurusu İptal Edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz