Ana Sayfa Vergi - Pratik Bilgiler E-ARŞİV-Biz çiftçi ve bayilerimize tarım makinesi satan bir firmayız. e-arşiv fatura kesmek...

E-ARŞİV-Biz çiftçi ve bayilerimize tarım makinesi satan bir firmayız. e-arşiv fatura kesmek için çiftçilerimize mail mi göndereceğiz?

1045
0

E-ARŞİV

SORU-CEVAP

SORU: Biz çiftçi ve bayilerimize tarım makinesi satan bir firmayız.
1- e-arşiv fatura kesmek için Mail adresi olan çiftçilerimize e-arşiv fatura kesip mail adreslerine mi göndereceğiz?
2- Mail adresi olmayan çiftçilerimize matbaada bastırdığımız faturayı mı kullanacağız.
3- Çiftçinin mail adresi olmasa dahi e-arşiv fatura düzenleyebilir miyiz?
Düzenleye biliyorsam gib e nasıl göndereceğiz?

CEVAP: e-Arşiv fatura uygulamsına geçtikten sonra kağıt fatura düzenleyemezsiniz. e-Fatura mükelleflerine e-Fatura diğer müşterilerinize e-Arşiv fatura düzenlemeniz gerekmektedir. e-Arşiv fatura sadece elektronik ortamda değil oluşturulan faturanın kağıt çıktısı alınarak kağıt ortamında da teslim edilebilir.

______________________________________________________________________

Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerike-fatura- matbu fatura kesip beyannameye bağlamak doğru bir işlem midir ?
Sonraki İçerikBir ihracat işleminde sistemimizden kaynaklı e fatura taslağı oluşturamadığımız durumlarda matbuu fatura kesip beyannameye bağlamak doğru bir işlem midir ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz