Ana Sayfa Vergi DBS’ye Kullanan Gerçek Kişi Mükellef 2023 Yılı İçerisinde Ödediği BağKur Primlerini Geçici...

    DBS’ye Kullanan Gerçek Kişi Mükellef 2023 Yılı İçerisinde Ödediği BağKur Primlerini Geçici Vergi Beyannamesinden Düşebilir Mi?

    175
    0

    DBS ye kayıtlı gerçek kişi mükellefin 2023 yılı içerisinde ödediği Bağkur primlerini geçici vergisinden düşürebilir miyiz?

    Gelirin elde edildiği yılda ödenmiş olduğunun tevsik edilmesi kaydıyla şartı ile Bağ-kur primleri, kazançla sınırlı olarak indirilebilecektir.

    Dönem sonunda yıllık beyannamede beyan edilen kazanç olmaması veya yetersiz olması halinde, geçici vergi dönemlerinde indirilen ödenmiş Bağ-kur giriş keseneği ve primleri tutarının, yıllık beyannameye göre yararlanılması mümkün olan kısmı; gelir vergisi mükelleflerince beyan edilen gelirden indirilebilecek, kalan kısmı indirim konusu yapılamayacaktır.

    Bağ-Kur primleri beyanname üzerinde “Diğer İndirimler” sütununda gösterilir.
    (Kod 150 )


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSMMM Yetki Belgesi Olanlar KDV İade Raporu Düzenleyebilir Mi?
    Sonraki İçerikYurt Dışında Konser Veren Sanatçının Düzenleyeceği e-SMM’de KDV ve Stopaj Hesaplanacak Mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz