Ana Sayfa Ülkeler Çin Yenilenebilir Enerji Kaynağı Planını Açıkladı!!

Çin Yenilenebilir Enerji Kaynağı Planını Açıkladı!!

1330
0

Kirlilikle baş etmeye çalışan Çin, 2020’ye kadar yenilenebilir enerji kaynaklarına 2.5 trilyon yuan (342 milyar Euro) yatırım yapacağını açıkladı.

Çin, güneş enerjisi ile birlikte rüzgar enerjisi, hidro enerji, nükleer enerji ve jeotermal enerji çeşitlerini kullanmayı planlıyor.

Çin Ulusal Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Li Yangzhe: “2020 yılına kadar yenilenebilir ticari enerji kaynaklarının hacmi yıllık 580 milyon ton standart kömüre eş değer olacak.

Nükleer enerjiye ek olarak, fosil olmayan yakıt enerjisini toplam enerji tüketiminin yüzde 15’ine çıkarma hedefine de ulaşmış olacağız.” Diye belirtti.

Buna ek olarak, kirliliğe sebep olan kömür kullanımından temiz enerji kaynaklarına geçiş sayesinde sektörde 13 milyon kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.

Kaynak: Euronews

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDört Kişilik Ailenin Açlık Sınırı Kaç TL?
Sonraki İçerikFirmaların Finansal Kaynak Seçimini Etkileyen Unsurları Biliyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz