Ana Sayfa Mevzuat Bosna Hersek’ten ayçiçeği tohumu ithalinde gümrük vergisi sıfırlandı

Bosna Hersek’ten ayçiçeği tohumu ithalinde gümrük vergisi sıfırlandı

Bosna Hersek’ten ayçiçeği tohumu ithalinde gümrük vergisi sıfırlandı

688
0

Bosna Hersek’ten ayçiçeği tohumu ithaline sıfır gümrük


Ayçiçeği tohumu ithalatı üzerinden alınan gümrük vergisi oranı güncellendi. İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ayçiçeği tohumu ithalatı üzerinden alınan gümrük vergisi oranı güncellendi. İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla, bazı ülkelerden ithal edilen ‘diğerleri’ kategorisindeki ayçiçeği tohumu için gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi. Buna göre, söz konusu ürünün Bosna Hersek’ten ithalinde gümrük vergisi uygulanmayacak.

Malezya, Güney Kore ve Avrupa Birliği ülkelerinin de aralarında olduğu birçok ülkeden ithal edilen ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi oranı 31 Ocak 2020’ye kadar yüzde 20 olarak uygulanacak. Singapur’dan ithalinde bu yılsonuna kadar yüzde 16.8, 31 Ocak 2020’ye kadar yüzde 13.5 gümrük vergisi alınacak.

 


Kaynak: İtohaber.com – https://www.itohaber.com/haber/mevzuat/210533/bosna_hersek_ten_aycicegi_tohumu_ithaline_sifir_gumruk.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi yargısı harçları ne zaman ödenir?
Sonraki İçerikVergi Yargısı Harçları nasıl iade edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz