Ana Sayfa Şirketler 300’üncü Organize Sanayi Bölgesi Hatay’da Kuruldu!

300’üncü Organize Sanayi Bölgesi Hatay’da Kuruldu!

1569
0

Hatay Hassa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kuruluş işlemleri tamamlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tüzel kişilik kazanan OSB sayısının 300’e ulaştığını belirterek, Hatay Hassa OSB’de kurulacak sanayi tesisleriyle, yaklaşık 30 bin kişiye istihdam kapısı açılacağını ifade etti.

Bakan Özlü, kuruluş işlemleri tamamlanan Hatay Hassa OSB ile tüzel kişilik kazanan OSB sayısının 300’e ulaştığını ifade ederek, Hassa OSB, 13.770 metrekarelik alanla Hatay’ın en büyüğü olurken, Türkiye’nin de en büyük ilk 10 Organize Sanayi Bölgesi arasına girdiğini ifade etti.

Bakan Özlü, Hatay Hassa OSB’nin ortaklık yapısına ilişkin yaptığı açıklamalarda bölgenin;
%72 katılım payı ve 10 üye ile Hatay Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı,
%10 katılım payı ve 2 üye ile Hassa Belediye Başkanlığı,
%6 katılım payı ve 1 üye ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı,
%12 katılım payı ve 2 üye ile Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından oluştuğunu söyledi.

Bakan, Türkiye’de bugüne kadar kurulan 300 OSB’de, 50 bini aşkın parselde üretime geçildiğini belirtirken, şu ana kadar yaklaşık 1 milyon 700 bin kişinin istihdam edildiğini açıkladı. Bakan Özlü, OSB’lerdeki boş parselleri de en kısa sürede üretime katmayı planladıklarını, böylece yaratılan istihdamın 2 milyon 200 bin kişiye ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikHakim Şirketlerde Karşılıklı İştirak Nedir? Neye Göre Belirlenir?
Sonraki İçerik2016-2017 Mayıs Ayı Karşılaştırmalı İl Bazında Kurulan-Kapanan Şirket Sayılarını Biliyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz