Ana Sayfa Çalışma Hayatı 2017 Yılı İçin Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısını Yaptı!!!

    2017 Yılı İçin Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısını Yaptı!!!

    1719
    0

    Asgari ücret komisyonu, 2017 yılı asgari ücret tespiti için ilk toplantısını 06.12.2016 tarihinde yaptı…asgariucrettoplantisi

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda 06.12.2016 tarihinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaptı.

    Toplantı hakkında açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu; asgari ücretin tespit edilirken işçi ve işverene eşit mesafede olduklarını ve işçi – işveren olarak bu iki yapının birlikte sağlıklı bir şekilde yürüdüklerinde her iki tarafında kazançlı çıkacağını belirtti.

    Asgari ücretin belirlenirken ülkenin bütününü ilgilendirdiğini ve asgari ücretin çok yönlü değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı.

    Asgari ücret 2002 ve 2016 yılları arasında yaklaşık 6 kat artış göstermiş olup, asgari ücrete yapılan her artışın sadece işçileri değil aynı zamanda istihdam ve iş gücü maliyetlerinin tamamını etkilediğini belirten Bakan, asgari ücret belirlenirken reel olunması gerektiğini söyledi.

    Son aylarda işsizlik oranının arttığını açıklayan Bakan, bu sorunun çözümü olarak da ekonominin büyütülüp, gençlerin ve kadınların istihdama katılmasının sağlanmasından geçtiğini belirtti.

    Asgari Ücret Komisyonunda;

    – 5 kişi Hükümet adına temsilci
    – 5 kişi Türk – İş Sendikası Temsilcisi (İşçi tarafı adına)
    – 5 kişi TİSK (İşveren tarafı adına)

    Toplam 15 kişi bulunur. Komisyon en az 10 üye katılımıyla toplanır. Komisyon Başkanına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı karar vermektedir. Eşit oy çıkması halinde Komisyon Başkanının olduğu tarafın oyları çoğunluk sayılmaktadır.

    asgariucret

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Tarih: 8 Aralık 2016

    Önceki İçerikTÜİK Dış Ticaret İstatistiklerini Açıkladı!!!
    Sonraki İçerikYurt İçi Üretici Fiyat Endeksi TÜİK Tarafından Açıklandı !!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz