Ana Sayfa Vergi Zorunlu Oldukları Halde E-Fatura Kullanmayanlar İçin Ceza Uygulanır mı?

    Zorunlu Oldukları Halde E-Fatura Kullanmayanlar İçin Ceza Uygulanır mı?

    1995
    0

    1- E-FATURA ZORUNLULUK KAPSAMINDA OLUP BELİRLENEN TARİHTEN İTİBAREN FATURA KULLANICISI OLMAYAN MÜKELLEFLERE UYGULANAN YAPTIRIM NE OLACAKTIR?
    Zorunluluk kapsamında olup e-fatura uygulamasına belirtilen tarihte geçmeyen mükellefler Vergi Usul Kanununun ceza hükümleri uygulanacaktır.

    2- ZORUNLULUK KAPSAMINDA OLAN ANCAK SİSTEME KAYITLI OLMAYAN KULLANICILARA KAĞIT FATURA DÜZENLENMESİ DURUMUNDA CEZAİ YAPTIRIM OLUR MU?
    E-fatura kullanım zorunluluğu 01.09.2013 tarihinden itibaren sisteme kayıtlı taraflar arasında zorunludur. Ancak zorunluluk kapsamında olmasına rağmen sisteme kayıtlı olmayan tarafa kağıt fatura gönderilmesi gönderen tarafa herhangi bir mesuliyet yüklemez.

    3- E-FATURA UYGULAMASINA KAYITLI BİR FİRMA BÜYÜK PERAKENDE MAĞAZALARINDAN YAPTIKLARI ALIŞVERİŞLERİNDE E-FATURAYI NASIL TEMİN EDECEKLER?
    Perakende satış yapan firma ve alıcı taraf e-fatura sistemine kayıtlı ise kesilecek olan faturanın e-fatura olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKat Karşılığı Yapılan İnşaat İşlerinde Satılamayan Dairelere Ait Masraflar Gider Olarak Kaydedilebilir mi?
    Sonraki İçerikE-Defter Uygulamasında Zaman Damgası Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz