Ana Sayfa Özel Sigorta Zorunlu Deprem Sigortası Yapılan Konut Sayısını Biliyor musunuz?

    Zorunlu Deprem Sigortası Yapılan Konut Sayısını Biliyor musunuz?

    1678
    0

    31.12.2015 tarihi itibariyle TÜRKİYE’ deki konutların %41’i zorunlu deprem sigortası yaptırmıştır. DASK yapılan konut sayısı 7,2 Milyon adete ulaşmıştır.

    3. Zorunlu Deprem Sigortası

    Zorunlu deprem sigortasında da 2015 yılında olumlu neticeler elde edilmiştir. Yıl sonu itibariyle sigortalı konut sayısı 7,2 milyon adet, sigortalılık oranı ise %41 olarak gerçekleşmiştir.

    Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından zorunlu deprem sigortası yaptıran bina sahiplerine 510 milyar TL teminat verilmiş, buna karşılık yıl içinde 247 bin TL tazminat ödemesi yapılmıştır.

    Kuruluşundan 2015 yılı sonuna kadar DASK tarafından ödenen tazminat tutarı ise 162,4 milyon TL’ye ulaşmıştır.

    Yıl sonu itibariyle sistemde biriken fon tutarı 3,8 milyar TL’ye ulaşmıştır.

    Reasürans* teminatı ile birlikte DASK’ın ödeme gücü ise 12 milyar TL’ye yaklaşmıştır.

    *Reasürans: Bir sigorta ortaklığının, sigorta ettiği miktarın bir bölümünü, ilerde doğabilecek bir zarara karşı, başka bir sigorta ortaklığına yeniden sigorta ettirmesi işi.

    Kaynak : T.C. Hazine Müsteşarlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikGenel Amaçlarla Serbest Dolaşıma Giren Diğer Eşyalar İçin Muafiyet Koşulları Nelerdir?
    Sonraki İçerikFazla Veya Yersiz Tevkif Edilen KDV Nasıl Düzeltilecektir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz