Ana Sayfa Vergi Zirai kazanç defterlerini Defter beyan sisteminde takip edilebilir miyiz?

Zirai kazanç defterlerini Defter beyan sisteminde takip edilebilir miyiz?

751
0

Tavuk ve kaz yetiştirip yumurta ve etlerini perakende satan kişinin 500 kümes hayvanından daha az sayıda kümes hayvanı vardır. Pos makinesi de almak istemektedir. Zirai kazanç işletme defterini defter beyan sisteminde takip edebilir miyiz?

Zirai kazanç işletme defteri Defter beyan siteminden tutulabilir.

Bilanço usulüne göre defter tutan bir gerçek kişi aynı zamanda vergi mükellefi olmayan birini işletmesine adi ortak olarak alacaktır. Kurulacak adi ortaklık var olan bilanço defteri üzerinden mi devam etmeli yoksa var olan bilanço defteri kapanış verip yeniden adi ortaklık için işletme defterimi açılmalıdır?

Yeni oluşacak adi ortaklık için işletme defteri tutulabilir.

Devam eden şahsi işini kapatmasına gerek yoktur. Kapatılması halinde aynı iş kolunda adi ortaklık olursa Bilanço olur. Başka iş kolunda olursa işletme defteri tutulur.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Zirai kazançlardan kesilen vergiler başka kazançların vergisinden mahsup edilebilir mi?

Arızi Kazançlarda Net Gelir Nasıl Hesaplanır? 

İhale, artırma ve eksiltmelere iştirak edilmemesi karşılığında elde edilen hasılat Arızi Kazançtır.

 

Önceki İçerikPersonele vereceğimiz hesap pusulalarında hangi tanımlamalar olmalıdır?
Sonraki İçerikİsteğe bağlı olarak KDV ödemesi yapabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz