Ana Sayfa Vergi Zarar edilen gayrimenkul satışları gelir vergisi beyannamesine dahil edilir mi?

    Zarar edilen gayrimenkul satışları gelir vergisi beyannamesine dahil edilir mi?

    Değer artış kazançlarında zarar halinde beyanname verilmesi

    495
    0

    2020 yılı Kira Beyannamesi için 3 işyerinin Brüt kirası 49.000 TL’nin üzerindedir. Fakat 4 ortak olduğu için her bir ortağa düşen Brüt Kira geliri 49.000 TL’nin altında bulunmaktadır. Bu sebeple istisnanın altında olduğu için Kira beyannamesi vermeleri gerekmemektedir. 

    Yukarıdaki durumda Kira beyannamesi istisna dilekçesi verilmek zorunda mıdır? 

    49.000 TL istisna değil BEYAN SINIRIDIR. Her ortağın elde ettiği Brüt kira toplamı (3 iş yerinden) 49.000 TL’nin altında ise GMSİ beyannamesi verilmez. Bu durum için dilekçe verilmez.

    Bir gayrimenkul 2018 yılında alınmış ve 2020 yılında satılmıştır. Değer artış kazancına tabi tutulduğu zaman gayrimenkul değeri 400.000 TL olup satış bedeli ise 350.000 TL’dir. Bu durumda zarar çıkmaktadır. İlgili satışı beyanname de göstermek gerekmekte midir?

    Beyan edilecek matrah var ise beyannameye dahil edilir.

    Zarar edilen Menkul satışı beyannameye yazılmaz.

    Sonraki yıllarda zarar indirimi olmaz. Zarar indirimi Ticari, zirai ve meslek kazançları içindir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 Yılı kira geliri beyannamesinde 6.600 TL’lik istisnadan faydalanmak için 180.000 TL sınırı mı vardır?
    Sonraki İçerik7256 sayılı kanun kapsamında taksitlendirilen geçici vergiler yıllık gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz