Ana Sayfa Muhasebe Yurtdışından alınan hizmetlerin yansıtmasında KDV hesaplanır mı?

Yurtdışından alınan hizmetlerin yansıtmasında KDV hesaplanır mı?

822
0

Reklamasyon faturası KDV’siz olarak tarafımıza kesilmiştir. Kumaş verdiğim firma yurt dışına geç olarak ürünlerini sevk ettiği için uçak bedelini tarafımıza reklamasyon faturası düzenledi. Kendisi KDV’siz fatura düzenlediği için herhalde düşüncem bana da faturayı öyle kesmiş.
Faturayı KDV’li olarak düzelttirmem gerekli mi?

Yapılan işlem doğrudur. KDV hesaplanmaz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurtdışından Alınan Kredi Faizi İçin BSMV, KKDF, KDV Uygulaması Nasıl Olacak?

 

 

 

Müşteriye yurtdışında teslim edilen ürünün faturasını Türkiye’de düzenlersem KDV olur mu?

 

 

 

Yurtdışı Microsoft faturalarını KDV beyannamesine beyan edecek miyim?

 

 

Önceki İçerikİşletme defterine tabi ticari faaliyet yapan mükellefler defter-beyan sisteminde stok defteri tutmak zorunda mıdır?
Sonraki İçerikAvrupa’da doğum oranları açıklandı. Türkiye ilk sırada!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz