Ana Sayfa Vergi Yurtdışındaki hizmetler için Türkiye’de yerleşik firmaya düzenleyeceğimiz fatura KDV hesaplanır mı?

Yurtdışındaki hizmetler için Türkiye’de yerleşik firmaya düzenleyeceğimiz fatura KDV hesaplanır mı?

1115
0
Türkiye’de yerleşik iki Limited şirketten biri diğerine Almanya’da yapılan uluslararası bir fuar için “Fuar stant tasarım ve kurulumu” hizmeti (stant malzemelerini temin edip yapılması dahil) olarak düzenlediği faturada KDV ve Kurumlar Vergisi istisnası var mıdır?

Hizmetten yararlanma yurt dışında ise KDV istisnası uygulanır. Kurumlar vergisinde istisna olmaz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurtdışında yapılan inşaat, onarım, montaj ve teknik hizmetlerden elde edilen kazançlar için Türkiye’de vergi İstisnası var mıdır?

 

Türkiye’deki kongrenin yurtdışına canlı yayın ile iletilmesi faturası KDV’siz mi olacak?

 

Yurt dışında yapılan hizmet için gelir vergisi ve kdv tevkifatı yapılır mı?

 

Önceki İçerikYurt dışından alınan komisyon faturalarında KDV ve Stopaj var mı?
Sonraki İçerikŞirketlerde hisse devirleri karşılığında aktifine kayıtlı demirbaşları hissedarlıktan çıkan ortak alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz