Ana Sayfa Vergi Yurtdışındaki firmalara verilen “grafik tasarım” hizmetleri kurumlar vergisinden muaf mıdır?

    Yurtdışındaki firmalara verilen “grafik tasarım” hizmetleri kurumlar vergisinden muaf mıdır?

    668
    0
    Grafik tasarım hizmeti olarak Alman bir şirkete Hizmet ihracı yapılırsa kurumlar vergisinde %50 muafiyeti var mıdır? 

    KVK 10/ğ fıkrasında “tasarım, yazılım,” kavramları yer almaktadır. “grafik tasarımı”nın “tasarım ” kavramı içinde değerlendirilmesi halinde indirimden yararlanılır.

    Ancak konu hakkında özelge alarak işlem yapmanızı öneririz.


    Şirket ofis olarak kullanmak için bir taşınmaz almak istiyor. Taşınmazın mesken veya ofis olarak alınması açısından bir fark var mıdır? İki tam yıl aktifte kaldıktan sonra satılması halinde fatura KDV’siz olacak ve kurumlar vergisi kanuna göre satış kazancının %50’si kurumlar vergisinden istisna mıdır? Bu istisna tutarını 549 hesaba kaydedersek bu bedeli işletme kayıtlarından çekip kullanabilir miyiz?

    Hayır yoktur.

    Satıştan elde edilen bedel elbette kullanılır. 

    Ancak fonda (549) bulunan değer 5 yıl süre ile işletmeden çekilemez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDış Ticaret Bir Önceki Yılın Aynı Ayına Göre %2,5 Oranında Arttı, İthalat ise %5,6 Oranında Azaldı
    Sonraki İçerikİhracatçılar Yılın Aynı Ayına Göre, % 2,5’lik Artışla 15 Milyar 48 Milyon Dolara Ulaştı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz