Ana Sayfa Muhasebe Yurtdışındaki eğitim ve sağlık harcamaları gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılabilir mi?

Yurtdışındaki eğitim ve sağlık harcamaları gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılabilir mi?

2001
0

Kıbrıs’ta çocuğu okuyan mükellef, okul için ödediği ücreti yıllık gelir vergisinden %10 eğitim gideri olarak düşebilir mi?

Hayır düşemez. Harcamanın Türkiye’de yapılması gerekir. GVK 89/2. Beyan edilen (5281 sayılı Kanunun 43/8-c maddesiyle değişen ibare.

Geçerlilik; 01.01.2005, Yürürlük; 31.12.2004) gelirin % 10’unu aşmaması(*), Türkiye’de yapılması ve gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmesi şartıyla, mükellefin kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları (mükerrer 121 inci madde çerçevesinde eğitim ve sağlık harcamaları nedeniyle vergi indiriminden yararlanan ücretliler, aynı harcamalarını bu hükümden yararlanarak matrahlarından indiremezler.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Genç girişimcilere tanınan vergi istisnası 2018 gelir vergisi beyannamesinde nasıl gösterilecek?

 

 

Gider Karşılığı Yapılan Hangi Ödemeler Gelir Vergisinden İstisnadır?

 

 

 

Serbest Bölgedeki gelir vergisi istisnası çalışana iade edilecek midir?

 

 

Önceki İçerikHudut kapılarında ithalat ihracat işlemleri yapılabilir mi?
Sonraki İçerikİcra takibi başlattığımız alacağımızı şüpheli alacak olarak gider yazabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz