Ana Sayfa Muhasebe Yurtdışında yapacağımız mühendislik işi için Türkiye’den fatura kesmek daha mı avantajlı?

Yurtdışında yapacağımız mühendislik işi için Türkiye’den fatura kesmek daha mı avantajlı?

919
0

Özbekistan da Trafik Mühendisliği alanında imzalayacağız işle ilgili Plan Proje işi alacaktır. (5-6 Milyon dolarlık bir iş) Bu iş için yurtdışına 15 kişilik bir ekip götürülecektir. Hizmet ihracı. Bu işle ilgili buradaki mevcut firmamız üzerinden mi faaliyette bulunalım? Ya da orada yeni bir firmamı kuralım. Vergisel bir avantajımız söz konusu mudur? Buradaki geliri nasıl vergilendirebiliriz? Çalışanlarımızı İŞKUR aracılığı ile götürmemizin bize bir faydası olacak mıdır?

(24.12.2018 08:58)

 

Özbekistan vergi mevzuatı için Özbekistan konsolosluğundan bilgi alınız. Türk mevzuatı ile kıyası yapınız. Yurt dışından getirilen kazançlar Türkiye de beyan edilir. İlgili ülkede ödenen vergi varsa mahsup edilir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurtdışında yapılan inşaat, onarım, montaj ve teknik hizmetlerden elde edilen kazançlar için Türkiye’de vergi İstisnası var mıdır?

 

Yurt Dışında İnşaat Yap, Vergi Ödeme!!!

 

Türkiye’de ikamet eden Türk vatandaşının yurtdışındaki konutu için verilen proje hizmetinde KDV olacak mı?

 

Yurtdışı Montaj ve İmalat İşlerinde Kurumlar Vergisi İstisnası

 

Yurtdışı Montaj ve İmalat İşlerinde Kurumlar Vergisi İstisnası

 

 

Önceki İçerikAskere giden ve açık öğretim okuyan emekli personel çocuğu AGİ’den yararlanabilir mi?
Sonraki İçerikKapitalizmin İyi Olduğu ve Olmadığı Zamanlar (Dünya Tarihi / Orta ve Modern Çağ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz