Ana Sayfa Vergi Yurtdışında ödediğimiz kiraları gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapabilir miyiz?

    Yurtdışında ödediğimiz kiraları gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapabilir miyiz?

    Kiralar tahsil edildiği yıla ilişkin gelir vergisi beyannamesinde beyan edilir. Tahsilat esası uygulanır

    490
    0
    Nalbur işleten mükellef mesken kirasını elden nakit 2020 yılı içinde 10.800.00 TL kiracısından almıştır. Kira kontratında belirtilmiş verilen tutar ve tarih 2020 Yılı 7 aylık kira 6.300.00 TL, 2021 Yılı için 4.500.00 TL almıştır. Fakat bankaya 06.01.2021 tarihinde yatırmış vergisel açıdan 2020 yılı gelir vergisinde kira tutarlarını beyan edecek miyim?

    2020 yılına ait kısmı için GMSİ beyan edilir. 2021 yılına ait olan kısım 2022’de beyan edilir.


    Ben Gayrımenkul Kira Geliri vergi mükellefiyim. Kıbrıs’ta ev kiralamayı düşünüyorum. Gerçek gider usulü ile vergimi ödüyorum. Kıbrıs’ta ev kiralarsam eğer, ödediğim bu kirayı gelir vergisinden düşebilir miyim? 

    Gelir Vergisi Kanunun 74’üncü maddesinde, gerçek gider yönteminin tercih edilmesi halinde gayrimenkul sermaye iradının safi tutarının tespitinde hangi harcamaların gider olarak dikkate alınacağı hususunun düzenlenmiş olduğu, söz konusu maddede yurt dışında ödenen kira bedellerinin indirim olarak dikkate alınacağı hususunda herhangi bir hüküm yer almamaktadır. İndirim yapılamaz. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 Gelir Vergisinden istisna edilen Yemek Yardımı tutarı günlük 25 TL + KDV
    Sonraki İçerikVeraset ve İntikal Vergi Beyannamesi alacaklılar tarafından erilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz