Ana Sayfa Vergi Yurtdışına yapılan yazılım hizmetleri kurumlar vergisinden istisna mıdır?

    Yurtdışına yapılan yazılım hizmetleri kurumlar vergisinden istisna mıdır?

    Yapılandırılan ve ödemesi devam eden geçici vergiyi kurumlar vergisi beyannamesinden indirilebilir miyiz?

    561
    0
    Yeni kurulan yazılım firmamız yurt içi ve yurt dışı firmalara yazılım hizmeti verecektir. Yurt dışı firmalara verdiğimiz yazılım hizmetleri kurumlar vergisinden istisna mıdır?

    KVK 10/ ğ MADDESİ AŞAĞIDADIR. 

    ğ) Türkiye’de yerleşmiş olmayan kişilerle, işyeri, kanuni ve iş merkezi yurt dışında bulunanlara Türkiye’de verilen ve münhasıran yurt dışında yararlanılan mimarlık, mühendislik, tasarım, yazılım, tıbbi raporlama, muhasebe kaydı tutma, çağrı merkezi, ürün testi, sertifikasyon, veri saklama, veri işleme, veri analizi ve ilgili bakanlıkların görüşü alınmak suretiyle Maliye Bakanlığınca belirlenen mesleki eğitim alanlarında faaliyette bulunan hizmet işletmeleri ile ilgili bakanlığın izni ve denetimine tabi olarak eğitim ve sağlık alanında faaliyet gösteren ve Türkiye’de yerleşmiş olmayan kişilere hizmet veren işletmelerin münhasıran bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazancın %50’si. ” Kurumlar vergisinden istisnadır. Geçici vergi matrahından indirilir.

    1.Dönem geçici vergi borcunu yapılandırmak ve 2020 Kurumlar vergisi beyanında indirmek istiyoruz. Beyan süresine kadar borcu 2. ya da 3. taksitte kapatıp, gecikme faizini taksitle ödemeye devam edebilir miyiz? 

    Yapılandırılan Geçici vergi yıllık beyanname verilmeden önce ödenmesi halinde indirilir.

    Yapılandırmada vergi aslı ve gecikme faizleri aynı anda taksitlendirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTransit Taşımacılıkta Yetkili Kuruluşların Teminat Sağlama Hizmetinin KDV Açısından Değerlendirilmesi
    Sonraki İçerikGüven endeksi Kasım ayında bir önceki aya göre, hizmet sektöründe %2,8 ve inşaat sektöründe %5,7 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz