Ana Sayfa Vergi Yurtdışına yapılan makine satışlarına istinaden KDV iadesi talep edebilir miyiz?

    Yurtdışına yapılan makine satışlarına istinaden KDV iadesi talep edebilir miyiz?

    Yurtdışına yapılan makine satışlarına istinaden KDV iadesi talep edebilir mi?

    661
    0

    İş makinası satışı bedeli yaklaşık 500.000 TL olan iş makinasını yurt dışına birine satacak bu satışta KDV iadesi olur mu?

    Yapılan ticaret İhracattır. Gümrük beyannamesi hazırlanır.

    Faturada KDV hesaplanmaz. Sattığınız mala ilişkin Yurt içinde ödediğiniz KDV’sini iade talep edebilirsiniz.Bedelsiz ithalata ait ödenen KDV indirim konusu yapılabilir mi?

    Bedelli veya bedelsiz ithalatta gümrük hattında ödenen KDV indirilir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEuro Bölgesinde hükümet borçlarının GSYİH’e oranı %86,3 oldu
    Sonraki İçerikSGK Yurtdışı Borçlanma İşlemlerindeki Tereddütlü Konular Hakkında Açıklama Yaptı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz