Ana Sayfa Vergi Yurtdışına verilen danışmanlık faturasında KDV hesaplanır mı?

    Yurtdışına verilen danışmanlık faturasında KDV hesaplanır mı?

    556
    0
    Bir mükellefim Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na (EBRD) ye danışmanlık faturası düzenleyecektir. Düzenlenecek faturada KDV olmalı mıdır? 

    Hizmetten yararlanma Türkiyede ise KDV hesaplanır. Türkiye dışında ise KDV istisnası nedeniyle KDV hesaplanmaz. Kurumlar vergisi istisna yoktur.


    İşyerimiz ambalaj imalatı yapmaktadır. Ambalaj atıklarının ve hurdalarının tesliminde KDV siz fatura düzenliyoruz. Fakat hurdayı alan firma ham maddeye çevirip kullanabiliyor veya olduğu gibi satabiliyor. Çoğu zaman hurdayı ne amaçla kullanacağını bilmiyoruz. KDV siz fatura kesilmesi doğru mu? Hurda palet, hurda sunta tesliminde KDV oranı ne olmalı faturada tevkifat uygulanmalı mı? 

    1-Alan kişinin ne yapacağı sizin için önemli değildir. Siz faturanızı KDV istisnası uygulayarak düzenleyebilirsiniz. 

    2-KDVK Md.17/4-g (metal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt, cam hurda ve atıkları ile konfeksiyon kırpıntılarının teslimi,) KDV’den istisnadır. Ağaç ürünleri hurdasına istisna uygulanmaz ve

    % 18 KDV hesaplanır. KDV tevkifatı yapılmaz.[17]


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKarşılıksız işlemi yapılan çeklerin adedi Aralık 2020’de geçen yılın aynı ayına göre %64 geriledi
    Sonraki İçerikİTKİB Genel Sekreterliği İşbirliğinde Tekstil Sektörüne Destek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz