Ana Sayfa Muhasebe Yurtdışına düzenleyeceğimiz komisyon faturası için bir birliğe üye olmak zorunda mıyız? 

    Yurtdışına düzenleyeceğimiz komisyon faturası için bir birliğe üye olmak zorunda mıyız? 

    Şahıs firmasının kapanışında elde kalan mallar işyeri sahibinin kendisine e-arşiv fatura ile mi yapılacak? Yurtdışındaki bir firmaya düzenlenecek komisyon faturası için ihracatçılar birliğine üye olmak zorunda mıyım?

    470
    0

    Firmamız yurtdışında bir ürünün satışı için aracılık hizmeti vermiştir. Yurtdışında hizmet vermiş olduğu bu firmadan komisyon ödemesi alacaktır. Yurtdışına fatura düzenleyebilmek için herhangi bir birliğe kayıt olmaya gerek var mıdır? Herhangi bir birliğe kayıt olmadan yurt dışına fatura düzenleyebilir miyiz? Düzenlenecek fatura e-arşiv fatura mı olacaktır?

    Yurt dışına fatura düzenleyebilmek için herhangi bir birliğe kayıt olma zorunluluğu olmaz.

    E-arşiv fatura düzenlenir.

    Marketçilik işi ile meşgul olan gerçek kişi mükellef işyerini kapatırken; Stoklarda bir şekilde kalmış bulunan, yüz elli bin civarı sigara çıkışını mecburen kendi şahsına yapacaktır. E-Arşiv portaldan kendisine fatura düzenleyebilir mi?

    Mükellef kendine düzenleyeceği faturayı da e-arşiv fatura olarak düzenleyecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik5510 Sayılı Kanunun 4/1-(a), (b) ve (c) Bendi Kapsamında Bağlanan Kısmi Aylığın Tam Aylığa Dönüştürülmesi
    Sonraki İçerikYurt dışından Döviz getirerek Türkiye’den Konut veya İş Yeri alanlarda KDV İstisnası uygulaması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz