Ana Sayfa Muhasebe Yurtdışıdan alınan faturalardaki KDV indirim konusu yapılır mı?

    Yurtdışıdan alınan faturalardaki KDV indirim konusu yapılır mı?

    Yurtdışıdan alınan faturalardaki KDV indirim konusu yapılır mı?

    661
    0

    KKTC’ ye yapmış olduğumuz ihracat ile ilgili bir fiyat farkı oluştu. KKTC mevzuatına göre gelen fiyat farkı faturasında KDV bulunmaktadır. Faturada yer alan KDV’yi gider yazmak suretiyle kurum kazancından indirebilir miyiz?

    KKTC ayrı bir ülkedir. Orada ödenen KDV indirim konusu yapılmaz. Maliyet unsurudur.

    Diş hekimi olan mükellefin serbest meslek makbuzu keserken stopajsız keseceği durumlar hangileridir?

    Diş hekimleri ve Doktorlar Hastane ve polikliniklere makbuz kesmeleri halinde GV stopajı yaparlar. Bunların dışında hasta VERGİ mükellefi de olsa gelir vergisi stopajı YAPILMAZ.

    Düzenlenecek makbuzda %8 KDV hesaplanır. Makbuzu alan kişi GV mükellefi ise Yıllık beyannamesinde GVK 89/2. maddesindeki koşul ve orana göre indirim yapabilir. Makbuz defter gider olarak yazılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapıldı
    Sonraki İçerikPatent Vekilleri ve Marka Vekilleri Meslek Kuralları Kılavuzu Yayımlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz