Ana Sayfa Muhasebe Yurtdışı iştiraklerden elde edilen kar payının vergilendirmesi nasıl olacaktır?

Yurtdışı iştiraklerden elde edilen kar payının vergilendirmesi nasıl olacaktır?

Yurtdışı iştiraklerden elde edilen kar payının vergilendirmesi nasıl olacaktır?

631
0

Yurt dışı iştiraklerden banka hesaplarına gelen ‘ Kar Payları ‘ ile ilgili olarak Muhasebe Kaydı, Kurumlar ve Geçici Vergisi Beyannamesi, gelir ile ilgili vergi ödenecek mi?

 

Elde edilen kar payları 640 hesaba yazılır.

Yazıldığı dönemdeki Geçici vergi için hesaplanan dönem karı içinde yer alır.

İştirak Kazançları istisnası şartları varsa Geçici vergi beyannamesinde istisna uygulanır Konu ile ilgili olarak aşağıdaki linkdeki özelgeyi inceleyiniz.

https://www.gib.gov.tr/node/89908


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTicari mal alıp satan firmalar sattıkları ürünler için dışarıdan aldıkları hizmetleri gidere mi kayıt etmelidir?
Sonraki İçerikVerbis konusunda detaylı bilgi nereden alınabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz