Ana Sayfa Haberler Yurt içinde ikamet eden 11 milyon 876 bin kişi seyahate çıktı

Yurt içinde ikamet eden 11 milyon 876 bin kişi seyahate çıktı

771
0

Hanehalkı Yurt İçi Turizm, I. Çeyrek: Ocak – Mart, 2018

Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 11 milyon 876 bin kişi seyahate çıktı. Seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %22,3 artarak 15 milyon 486 bin seyahat olarak gerçekleşti.

Seyahate çıkanlar, ortalama 407 TL harcadı

Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 112 milyon 768 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 7,3 gece, seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 407 TL oldu.Seyahate çıkanlar, 6 milyar 300 milyon 922 bin TL harcadı 

Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları 2018 yılının I. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %24,9 artarak 6 milyar 300 milyon 922 bin TL olarak gerçekleşti.

Seyahat  harcamaları,  kişisel  veya  paket  tur  harcamaları olarak yapıldı. Bu harcamaların %94,2’sini 5 milyar 936 milyon 291 bin TL ile kişisel harcamalar, %5,8’ini ise 364 milyon 631 bin TL ile  paket tur harcamaları oluşturdu.

Yurt içinde seyahate çıkan kişi, geceleme sayısı ve harcamalar, I. Çeyrek: Ocak-Mart, 2018

Yakınları ziyaret amacı ile yapılan seyahatler %68,7 ile ilk sırada yer aldı

Seyahate çıkış sebeplerinde ikinci sırada %15,9 ile “gezi, eğlence, tatil”, üçüncü sırada ise ile %8,7 ile “sağlık” yer aldı.

Seyahate çıkanlar en çok arkadaş, akraba evinde kaldı

Bu çeyrekte seyahate çıkanlar  92 milyon 187 bin geceleme sayısı ile en çok “arkadaş, akraba evinde” kaldı. Konaklama türlerine göre geceleme sayısında ikinci sırada 8 milyon 254 bin geceleme ile “otel” yer alırken, “kendi evi” 6 milyon 982 bin geceleme sayısı ile üçüncü sırada yer aldı.

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 07 Kasım 2018’dir.

______________________________________________________________________
Kaynak: Tsi
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDefter- Beyan Sistemi Alt Kullanıcı Şifre Değiştirme ve Alt Kullanıcı Silme Nedir?
Sonraki İçerikTemettüler Üzerinden Kaynak Ülkede Alınacak Vergi Oranları nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz