Ana Sayfa Haberler Yurt dışından telefon getirme süresi uzatıldı

Yurt dışından telefon getirme süresi uzatıldı

754
0
Yurt dışından telefon getirme süresi uzatıldı

15 Mayıs 2019 Tarihli ve 30775 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile yurt dışından telefon getirme süresinde değişiklik yapıldı.

Karar ile yurt dışından getirilip kayıt ettirilebilen cep telefonları için süre 2 yıldan 3 yıla uzatıldı.

Yabancı misyon görevlileri değişiklikten muaf tutuldu.

Karar ile ayrıca posta ücretlerinde değişikliğe gidildi. Kıymeti 1500 euro üzerinde olmamak şartıyla veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerden doğrudan gelen eşyalar için yüzde 18, diğer ülkelerden gelen eşyalar için ise yüzde 20 vergi uygulanacak.
Kitap ve benzeri basılı yayın organları için ise bu oran yüzde 0 olacak.

4760 Sayılı ÖTV Kanununa ekli sayılı listede yer alan eşyalar için ise söz konusu oranlara ek yüzde 20 tek ve maktu vergi uygulanacak.

 

 


Kaynak: Resmi Gazete
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürk Hava Yolları’ndan dev sponsorluk
Sonraki İçerikAtlantik Köle Ticareti (Dünya Tarihi) (Hızlandırılmış Kurs – Crash Course)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz