Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yurt dışındaki Türk firmasına çalışmaya gitmeden önce iş sözleşmemi İŞKUR’a onaylatmalı mıyım?

Yurt dışındaki Türk firmasına çalışmaya gitmeden önce iş sözleşmemi İŞKUR’a onaylatmalı mıyım?

716
0
Türk firmasında çalışmak üzere yurtdışına gitmeden önce iş sözleşmemi İŞKUR’a onaylatmalı mıyım? Nelere dikkat etmeliyim?

Evet, iş sözleşmesi Türkiye İş Kurumu tarafından mutlaka onaylanmalıdır. Ayrıca, alacağınız ücretin, çalışma koşullarının, haftalık ve yıllık izinlerin, iaşe ve ibate gibi diğer hususların iş sözleşmesinde eksiksiz olarak yer almasına dikkat etmeniz gerektiğini unutmayınız.

 


Kaynak: Çalışma Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurt dışında çalıştığım yabancı firmanın alacaklarımı ödememesi halinde ne yapmalıyım?

 

Önceki İçerikFinansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi’nin Güncellenmiş Versiyonu 07.06.2019 tarihli ve 30794 sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanmıştır.
Sonraki İçerikÖnemli Tanımı (TMS 1 ve TMS 8’de Yapılan Değişiklikler) 07 Haziran 2019 tarih ve 30794 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz