Ana Sayfa Vergi Yurt Dışındaki gerçek kişiden kiralanan iş yeri için uygulanacak stopaj oranı nedir?

    Yurt Dışındaki gerçek kişiden kiralanan iş yeri için uygulanacak stopaj oranı nedir?

    470
    0
    Yurtdışındaki gerçek kişiden kiralanan bir ofis için stopaj %10 olarak mı uygulanmalıdır?

    Kiralama kimden yapılır ise yapılsın 31/05/2021 tarihine kadar % 10 GV stopaj yapılır.


    Avukat mükellef annesinin adına kayıtlı olan daireye açılış verdi ve bir odasını ofis gösterecektir. Annesine kira ödemesi yapmayacaktır. Kira ödemeyeceği için stopaj bildiriminde bulunmayacağız. Uygulama açısından doğru mudur?

    Mal sahibi olan anne emsal kira bedelinde iş yeri kira geliri için yıllık gelir vergisi beyannamesi verecektir. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOrtakların şirketten alacakları sermaye arttırımında kullanılabilinir mi?
    Sonraki İçerikTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan: “Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan esnafın sorunu en öncelikli meselimizdir”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz