Ana Sayfa Vergi Yurt dışındaki firmaya verilecek danışmanlık faturalarında KDV hesaplanır mı?

    Yurt dışındaki firmaya verilecek danışmanlık faturalarında KDV hesaplanır mı?

    Kıbrıs’a verilen hizmetlerde vergi uygulaması

    570
    0

    İstanbul’da danışmanlık yapan bir arkadaşımız var. Yurt dışındaki bir müşteriye (KKTC) danışmanlık faturası kesecek. Müşteri yurt dışında, İstanbul’dan ve farklı ülkelerden tedarikçi bulması için kendisine danışmanlık yapacak ve müşteri hizmetten yurt dışında yararlanıyor. Bu fatura da KDV uygulanacak mı?

    Hizmetten yararlanma Yurt dışında olacak ise KDV istisnası uygulanır.

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ inde verilen hizmet için düzenlenecek faturada KDV hesaplanmalı mıdır?

    Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sosyal Güvenlik Anlaşmasının Onaylanması…

    Kıbrıs’taki Osmanlı Vakıfları ve Muhasebe Kayıtları – (Makale)

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne düzenlenecek faturalar KDV’den istisna mıdır?

    Mobilya kapılarda KDV oranı nedir, % 18 mi, % 8 mi KDV oran listesinden tam anlaşılmıyor. Ev veya işyeri durumunda oran aynı mıdır? 

    Kapı mobilya değildir. Mesleki tanımlama ile “Doğramadır.
    Uygulanacak KDV oranı % 18 ‘dir.
    KDV % 8 oranlı mobilyalar için aşağıdaki linkteki listeyi inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1292/Mevzuat-Dosya/MOBILYA-KDV-ORAN.pdf


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAraç satışımızı kasko bedelinin altında yapabilir miyiz?
    Sonraki İçerikŞirkete alınan arsa için kullanılan kredinin faizleri gider olarak kullanılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz