Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışındaki firmaya Türkiye’de aldığı hizmetler için düzenlenen faturada KDV hesaplanmalı mıdır?

Yurt dışındaki firmaya Türkiye’de aldığı hizmetler için düzenlenen faturada KDV hesaplanmalı mıdır?

587
0

Belçika’da yerleşik bir firmaya denizyolu ile katran ihracatı yapmaktayız. Limanda maliyetine katlandığımız nakliye, lojistik, gümrükleme, sigorta, ürün yüklemesi için pompa tutma ve temizlik hizmeti, güvenlik ekipmanları, tehlikeli madde güvenlik danışmanı ile denetim, tehlikeli ürün hazırlama veri raporu, depo pompa ve ekipman giderlerini, yurtdışı firmasına kestiğimiz mal ihracatı faturasında değil, ayrı bir faturada düzenliyoruz. Ayrı kesilen fatura KDV’li mi KDV’siz mi olmalı?

Bahsettiğiniz işlem için düzenlenecek Faturada KDV hesaplanacaktır.

İhraç kayıtlı alınan mal, 3 ay içinde ihraç edildi. Bir kısım mal iade geldi, bu durumda yapılması gereken nedir?

Mal Yurt dışındaki alıcı tarafından ihracatçı ya iade edilmiş ise; imalatçının yapacağı bir işlem yok. İhracatçı gelen malı, imalatçı ya iade etmesi halinde KDV’li fatura düzenler.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İhraç Kayıtlı Teslimler KDV Beyanında hangi satırda gösterilir?

İhraç kayıtlı mal alan ihracatçılarda KDV iadesine ilişkin açıklamalar

Yurt İçi Teslimler ile İhraç Kayıtlı Teslimlerde Oluşan Kur Farklarında KDV hesabı yöntemi

 

Önceki İçerikSayısal loto bayileri milli piyango idaresinden aldıkları komisyon gelirlerini hangi hesapta takip etmelidir?
Sonraki İçerikİnteraktif Vergi Dairesine e-devlet şifresi ile giriş yapılabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz