Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışındaki firmasına Türkiye’den ürün gönderen kişi Türkiye’de mükellefiyet açmalı mıdır?

Yurt dışındaki firmasına Türkiye’den ürün gönderen kişi Türkiye’de mükellefiyet açmalı mıdır?

594
0
Yurt dışındaki firmasına Türkiye’den ürün gönderen kişi Türkiye’de mükellefiyet açmalı mıdır?

Yurt dışında(UKRANYA) şirketi olan Türk Vatandaşı Türkiye’den yurt dışına posta-PTT ile küçük kutular içinde çeşitli emtialar gönderdiğinde PTT Vergi Numarası istiyor. Şahıs bu emtiaları yurt dışında ki şirketi üzerinden satıyor. Vergisel yönden bir sıkını ile karşılaşmamak için şahsın TÜRKİYE de de bir şirket kurup bu şirket üzerinden ticaret yapması daha uygun olur mu?

Bahsettiğiniz şahız Türkiye de mükellefiyet açarak ticari faaliyet de bulunması gerekir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirketlerde şube açılışı tescile tabi midir?

Yeni şirket kuruluşu ve şube açılışını eş zamanlı yapabilir miyiz?

Şirket, ana sözleşmesinde yazılı işler dışında şube açılışı yapıp satış yapmak istiyor. Bu gelirlerini ayrı beyan edebilir mi?

 

 

Önceki İçerikMeslek Mensupları siyasi partilere üye olabilir mi?
Sonraki İçerikBirleştirilmiş SGK prim beyannamesi hangi ay verilecektir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz