Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışındaki firmanın Türkiye’deki temsilciğine yapılan hizmetler için düzenlenen fatura KDV’den istisna...

Yurt dışındaki firmanın Türkiye’deki temsilciğine yapılan hizmetler için düzenlenen fatura KDV’den istisna mıdır?

572
0

Yolcu taşımacılığı yapan mükellefimiz devamlı yurtdışındaki yabancı bir firmanın temsilcisine Türkiye’de hizmet verip KDV’siz fatura düzenleyebilir mi?

Türkiye de verilen hizmet KDV’ye tabidir. Hizmetin yurt dışında verilmesi halinde istisna uygulanır.

İnşaat taahhüt işi yapan bir LTD şirketiz. Şirketimiz yaptığı taahhüt işi ile ilgili olarak, iş yaptığı inşaat firmasından tahsilatını yapamadığı için alacağına karşılık, 2 adet konut alacaktır. Birinde ortaklar ikamet edecek, diğeri bir süre sonra satılacaktır. Bu dairelerin alımında ödenen KDV indirilebilir mi? Satılacak daire 2 yıl aktifte bekledikten sonra satıldığında, diğer koşullarında gerçekleşmesi şartıyla KDV istisnasından ve %50 Kurum kazancı istisnasından faydalanabilir mi?

Alınan daireler Aktife kaydedilecektir. Ödenen KDV indirilir.

Ana sözleşmede Gayrimenkul alıp satımı olmamasının önemi yoktur.

Gayrimenkulün 2 yıl sonra satılması halinde KV ve KDV istisnasından yararlanılmaz


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇeyiz parası hangi şartlarda kimlere verilir?
Sonraki İçerikKamu Kurumlarına verilen şoförsüz araç kiralama hizmetlerinde KDV Tevkifatı Uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz