Ana Sayfa Vergi Yurt dışında yaptığımız telif ödemeleri için aldığımız faturada stopaj ve KDV hesaplamalı...

Yurt dışında yaptığımız telif ödemeleri için aldığımız faturada stopaj ve KDV hesaplamalı mıyız?

Yurt dışında yaptığımız telif ödemeleri için aldığımız faturada stopaj ve KDV hesaplamalı mıyız?

1021
0

İhs Telekom Inc ünvanlı menşei ABD olan fatura üzerinde serbest bölge İhs şirketi ibaresi ile sanal sunucu hizmeti almakta, faturada matrah üzerinden %18 vergiler adı altında vergi almaktadır. Bu vergileri 1 nolu KDV beyannamesinde indirim konusu yapılacak mı? Brüt üzerinden 2 nolu KDV beyanı ve stopaj beyannamesi mi verilecektir?

KDV tahsil eden şirket Türkiye de KDV mükellefi ise ödediğiniz KDV’sini indirebilirsiniz.

Mükellefim Kitap basım işi yapmaktadır. Yurt Dışında mukim firmadan yayın hakkını aldık. Kitabın, yurt içindeki satış rakamlarına göre, belirli periyotlarda yurt dışındaki firmanın düzenlediği faturaya istinaden telif ödemesi yapmaktayız. KDV ve stopaj yönünden vergilendirmesi nasıl yapılmalıdır?

Telif ödemesi için %17 GV tevkifatı yapılır. Ayrıca %18 KDV hesaplanır.

(2) nolu KDV beyannamesi ile beyan edilerek ödenir.

Ödenen KDV (1) nolu KDV beyannamesinde indirim konusu yapılır.

 


Kaynak: TÜİK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFiilen çalışan şirket ortağına ücret ödenmemesi durumunda ücret stopajı ödenip ödenmeyeceği
Sonraki İçerikEngellilik derecesi %90’ın altında olanların taşıt alımında ÖTV ve MTV istisnası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz