Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışında yaptığımız inşaat kazancı kurumlar vergisinden istisna mıdır?

Yurt dışında yaptığımız inşaat kazancı kurumlar vergisinden istisna mıdır?

920
0

Firmamız yurtdışında inşaat onarım işleri yapmaktadır. Faaliyetimiz yurtdışında şube veya daimi temsilci aracılığıyla değil Türkiye merkezli sürdürülmektedir. 5520 sayılı kanunun 5/1-h maddesine göre yurtdışında yaptığımız inşaat ve onarım ilgili olarak istisnadan yaralanabilir miyiz?

Kurumlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi ile yurt dışında yapılan inşaat, onarım, montaj işleri ile teknik hizmetlerden sağlanarak Türkiye’de genel sonuç hesaplarına aktarılan kazançlar, herhangi bir koşula bağlanmaksızın kurumlar vergisinden istisna edilmiştir.

(H) BENDİ İLE YURT DIŞINDA BULUNAN İŞYERLERİ VEYA DAİMİ TEMSİLCİLERİ ARACILIĞIYLA YAPILAN VE YURT DIŞINDA VERGİLENDİRİLEN inşaat, onarım, montaj işleri ile teknik hizmetlerden sağlanan kazançların (vergi yükü oranına bakılmaksızın), ayrıca yurt içinde de vergilendirilmesinin önüne geçilmesi amacıyla bu kazançlar kurumlar vergisinden istisna edilmiştir.

YUKARIDAKİ Açıklamalara göre İstisna uygulanması için Türkiye deki firmanın Yurt dışında şube veya daimi temsilciliği olması gerekir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şarta bağlı kazanılan/kaybedilen kurumları vergisi muafiyeti nedir ?

 

Vergi Muafiyeti Nedir?

 

Yapı Kooperatifine Ait Taşıt Satıldığı Zaman Kurumlar Vergisi Muafiyet Şartları İhlal Edilmiş Olur mu?

 

Önceki İçerikTasfiyeye giriş beyannamesi verilirken dönem tipi ne seçilir?
Sonraki İçerikEsnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifin yönetim kurulu üyelerine ödenecek ücretler ne şekilde belirlenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz