Ana Sayfa Vergi Yurt dışında yaptığım inşaattan elde ettiğim kar Türkiye’de vergiye tabi midir?

Yurt dışında yaptığım inşaattan elde ettiğim kar Türkiye’de vergiye tabi midir?

677
0
Yurt Dışında Yapılan İnşaat, Onarım, Montaj İşleri ile Teknik Hizmetlerden Sağlanan Kazançlarda İstisna

1- Yurt dışı inşaat işi kazancını Türkiye’deki kar-zarar hesabına kaydeden vergi ödemeyecek.

Yurt dışında yapılan inşaat, onarma, montaj işleri ile teknik hizmetlerden sağlanarak Türkiye’de genel sonuç hesaplarına aktarılan kazançlar, herhangi bir koşula bağlanmaksızın kurumlar vergisinden istisna edilmiştir.

2- Yurt dışı inşaat işine bağlı ifa edilen teknik hizmetler için iş yeri bulunma şartı aranmıyor.

Uygulamada, inşaat, onarma ve montaj işlerinin yurt dışında gerçekleştirilmesi için bir iş yeri bulunması gerekirken, bu işlere bağlı “teknik hizmetlerin” yurt dışında herhangi bir iş yeri olmaksızın Türkiye’den gerçekleştirilebilmesi mümkün olabilmektedir.

3- Yurt dışı inşaat işi için Türkiye’de yapılan teknik hizmetler (proje vb.) işleri istisnadan yararlanamaz.

Proje hazırlanması gibi teknik hizmetler, inşaat ve onarma işinin tamamlayıcı bir unsuru olmasına karşın; kurumların yurt dışında devam eden bir inşaat ve onarma işi olmadığı ya da ayrıca bir iş yeri veya daimi temsilci bulundurulmadığı durumlarda, bu faaliyetin ihracat olarak değerlendirilmesi ve yurt dışındaki inşaat işine bağlı olarak Türkiye’de yapılan teknik hizmetlerden sağlanan kazançların bu istisnadan yararlandırılması mümkün değildir.

 

 

 


Kaynak: TÜRMOB – Kurumlar Vergisi Rehberi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurt dışındaki işyerinden elde edilen kazanç Türkiye’de ayrıca vergiye tabi olacak mı?

Yurt dışında yaptığımız inşaat kazancı kurumlar vergisinden istisna mıdır?

 

 

 

 

Önceki İçerikİhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: İhracat 2006/7)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat: 2019/3)
Sonraki İçerikİthalat Rejimi Kararına Ek Karar(Karar Sayısı: 956)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz